Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Je svatba řešením?

17. 6. 2008 19:38
Rubrika: ze života | Štítky: příběh , zamysleni

Jedna moje známá se v osmnácti seznámila s klukem, o deset let starším, no a hlavně o hodně zkušenějším... Tvářil se jako věřící, ona je (nebo byla?) věřící. Asi po měsíci chození se spolu vyspali. Nebo spíš, on si vzal to její nejcennější. Tak a co teď může taková holka udělat. Vykašlat se na něho? A nebo věřit, že to všecko dobře dopadne, "vždyť je to přece v dnešní době normální". No a tak se začne cpát práškama a seznamovat se se svým přítelem... zjišťovat jakej je, co ho baví. Bohužel už nemá ten nadhled a zavírá si dveře zpátky. Zjistí, že je schopnej jít do kasina a prohrát 20 tisíc... no vadí jí to, ale co. Zjišťuje že vlastně pořádně není věřící, a na církvi mu vadí bohatství (skutečně). Ohaluje, že je na prachy a požitkář, děti nechce, svatbu jestli vůbec, jeho budoucí manželka by měla mít vysokou školu... Nic jí to prostě neříká. Postupně se k němu nastěhuje... Jednou se to začne lámat, téměř se rozejdou. Ale stačí jeden rozhovor... ví o jejích citlivých místech a dokáže si ji vmanipulovat, kam potřebuje. A ona je prostě ještě pořád hloupý děcko, který má za to, že lepšího chlapa nesežene... A tak místo aby si užívala mládí a těšila se na milýho před kinem a museli se pokaždé loučit a pak se zase na sebe těšit... tak má starosti jestli má vypraný a navařený... Postupně přestala chodit ke svátostem, do kostela ještě někdy zajde... A bydlí spolu dál a plánují svatbu snad za rok. Je svatba řešením?

Druhá známá. Seznámila se se svým klukem na diskotéce, a začli spolu chodit, snad ze zvědavosti... Ale taková už je asi fakt ta doba... postupně to taky přešlo na prášky a on se tak napůl nastěhoval k ní. Ona je jedináček a má takovou povahu, že si nikoho neváží, vlastní matkou počínaje a přítelem konče. On je z rozvedené rodiny, takovej všecko vím všecko znám, snaží se na sebe upozornit a získat si úctu okolí. Tedy povahy naprosto se k sobě nehodící, ale v posteli si asi rozumí... Ona byla věřící, on je nevěřící. Přestala chodit i do kostela. Vyřešila by to svatba?

A nakonec známej. Nevěřící, dvacetiletej. Vyspal se s věřící holkou. Ona ho přiměla k tomu, byť je nevěřící, aby šel ke zpovědi. A co kněz na to? Řešení jednoduché, oženit se s ní. Hmm, těhotná není, on se ještě ženit nechce. Ona by si ho snad vzala. Ale z principu ta svatba přece nemůže být řešením!

 

Tak to vypadá, že je nevěřící chlap na dvě věci. No moje sestra má nevěřícího manžela a celkem jim to klape. Ale tady jde asi o něco jinýho, proč si lidi dělají předčasně a zbytečně takový starosti?

Zobrazeno 3076×

Komentáře

rafael

No, tady zas až tak ne... to byl celkový dojem z příspěvků kdekoli.

fisk

No, Bolek Polívka, a ten chlap ví, o čem mluví, říká, že svatba je první krok k rozvodu...
To, jestli se někdo cpe nebo necpe práškama, jeho věc.... ničí sám sebe nějakýma hnusama chemickýma.... No a pokud nebere nic, tak je to blbost toho chlapa, když se nechce ženit, ani nechce piškota, jsou tu kondomy....
Sex není špatný, je to dar od Boha dvoum, co se mají rádi, aby si mohli být co nejblíž.... Že toho nějaký debil zneužije k tomu, aby někoho oblbnul a jenom mohl zasunout, tak to je průser, ale to my nevyřešíme....

Zobrazit 34 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková