Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Kecy...ten teleport!

23. 5. 2008 21:02
Rubrika: myšlenky odborné a jiné | Štítky: teorie , úvaha , vlny

Naši tvrdí, že se po ICQ píšou blbosti. Ne, že by se vždycky psalo něco inteligentního... ale ty večerní úvahy stojí často za znovupřečtení... záznam krátkého večerního rozhovoru z 22.5. 21:46-22:22 (já jsem ---; * je nejmenovaná vysoce inteligentní osobnost)

*dělali pokus
stříleli foton po fotonu dokud nedopadne na stínítko, nevystřelili další a mezi tím byly dvě štěrbiny a nakonec to udělalo interferenční obrazce jako kdyby byl vlna a přitom to byl foton skládal se sám se sebou, znáš to?

---no dyť to só taky všecko teorie... částice s vlnovým charakterem...

*Já ti k tomu povím teorii je to náramně zajímavé tak si představ máš např. elektron ten je určitě částice, když ho střelíš do takové té bublinkové komory, jak je vidět za ním stopa - prostě je to částice. A přitom se može skládat sám se sebou. Jak je to možné? Já skloubit vlnové vlastnosti s částicemi?
dáváš pozor? je to důležité
No, já to napíšu. A můžeš o tom meditovat. Prostě jakto, že je elektron částice a zároveň vlna? Odpověď je tajuplná. Když ho vystřelíš, pohybuje se jako vlna a proto se může i skládat. Ty ale můžeš sledovat jeho stopu. To proto, že právě v těch místech, kde je jeho stopa, prodělává vlna konstruktivní interferenci a proto se tam ta stopa zobrazuje. On se teoreticky objevuje všude, ale v každém jiném místě lze najít jinou dráhu, která působí jako interference destruktivní. A teď to nejlepší. U elektronů a takovej malejch zvrhlíků to jde nějak pochopit. Ale tohle se projevuje i u částic větších. A lze to zobecnit. Ty, jako člověk, když jdeš třeba do kuchyně, tak se pohybuješ jako vlna. Teoreticky v tu chvíli můžeš být v Americe, Praze, Kamenným Přívoze a Koválovicích. Ale ke každé té dráze kolem světa jde najít jinou, která s ní vytváří destruktivní intereferenci. Jen jedna prodělává kontstruktivní inetrf. a to je, kterou vidíme, žes ušla - tedy asi po schodech dolů
Vlnový vlastnosti se u velkých částic pozorovatelně neprojevují, z principu tam ale jsou.

---no, ne že bych nějak příliš rozumněla konstruktivním a destruktivním těm tento interferencím. Ale tak matně si vzpomínám, že nám to někdo taky říkal, že ty vlnový vlastnosti mají i sloni, nebo něco takovýho. Jo to chce ještě, chvilku třeba mi to dojde aji u teho fotonu. Jo takže je to částice, určitě. Jo a ta letí a letí... a letí a nechává stopu, jak letadlo na obloze... akorátže letadlo tam nechává splodiny nebo vodní páru nebo co a foton vlny. Teda zobecněním letadlo taky vlny, který jsou ale jinde destruktivní, takže ho jinde nevidíme (jé, nemohla by potom být tahleta, začíná to od tele - teleport). Takže když se dva potkají, ti fotoni, tak protože só to vlastně energie, tak se můžó zdrcnót a složit se dohromady a udělat dohromady vlnu. Ne, nejsou to jenom energie, mají nenulovou hmotnost, takže to sou částice. Oni se složijou jen ty jejich vlny, který za sebou nechávají. Ale potom by nemohl foton po předání kvanta energie kterou nese zaniknout, a energie hmotnost nemá, a tak sebou pleskne nekde, a hromadijou se nám tu fotony bez energie. Hmm.... :-)

Zobrazeno 3410×

Komentáře

Staremperor

Dobrá, vyžádaný galvanizátor:------ "Dobré odpoledne, copak to tam kutíte?" "Ionizační chemomorfní galvanizátor." "eee?" "Ionizační chemomorfní galvanizátor." "Jo aha, už vím. Přece Ionizační chemomorfní galvanizátor. A jestlipak je perhumidní?" "Jen vertodorzálně." "A co kvocient stimulace?" "Aproximativní." "Takže s kumulativním potenciálem." "Jistě. Ale liposikční regrese anihilátorové katody je čistě explicitní." "To zní ovšem značně perfidně." "To ano, jenže postpenitenciární recidiva statického objektu nehrozí." "To je dobře, ale má to taky odpovídající klupózní reflex?" "Jo." "A je to polymorfní?" "Jo." "Luminokinetické?" "Jo." "Fluorescenční?" "Jo." "A je to taky k něčemu dobrý?" "Asi ne."

rafael

Jehe, díky. To je přesně ono!

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková