Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Žena, zaslouží si chválu

16. 11. 2008 15:38
Rubrika: otázka víry

Dnešní první čtení mě úplně dojalo... no prostě mě vzalo za srdíčko... Včera jsem měla depku, a tak nějak jsem předhodila Pánu výčitku... a On mi to takhle vrátil... dal mi návod, jak na to... 

"Řádnou ženu, kdo ji najde? Větší cenu má než perly. Srdce jejího manžela na ni spoléhá, o zisk nemá nouzi. Přináší mu jen prospěch, nikdy škodu, po všechny dny svého života. Shání vlnu a len, pracuje radostnou rukou. Svýma rukama sahá po kuželi, její prsty se chápou vřetena. Svou dlaň otvírá ubožákovi, své rámě nabízí chudákovi. Půvab zklame, krása prchne, zato žena, která ctí Hospodina, zaslouží si chválu. Dejte jí z výtěžku jejích rukou, neboť u bran ji chválí její díla." (Přísloví 31, 10-13, 19-20, 30-31)

No jen si říkám... že teda ta krása a půvab sice nejsou potřeba... ale nejlíp jsou na tom zase ty, co to mají, a navíc jsou ještě spořádané ;)

No ale zase ve smyslu evangelia... nezakopávejme ty svý hřivny, a nezáviďme těm, kdo mají víc... nebo nám bude vzato i to co máme :)

Zobrazeno 1120×

Komentáře

Staremperor

Phaaw, tak nevím jak je možný, že jsem tohle při mši přeslechl. Když je to taková parádička. Moc se mi líbí a odráží můj pohled na ideální ženu.

Palko

SE: Nebyla v tu dobu náhodou tombola?

Staremperor

Pal: Nech si to

rafael

SE: Co bysme dělali bez těch jeho sarkasmů ;) To bude asi taky hřivna... měl by to nějak užitečně využít... :-D

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková