Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Kardiolitiasa

24. 2. 2013 22:01
Rubrika: úvahy a zamyšlení | Štítky: postní doba

Jsem balvan... apatický, beztvarý, nezaujatý...
Kdybych se nechala, mohl by mě Duch Svatý vytesat do sochy nevídané krásy... ale já se nechci nechat... nebo možná bych chtěla, ale jsem tak unavená, že mám ráda svůj klid a mír a možná i tu beztvarost. Protože kdybych dostala tvar, dostala bych i poslání a mohli by všichni okolo vidět, kdo vlastně jsem, ale já chci být naprosto nenápadná a válet se někde u cesty... nikoho nepohoršovat, ani nikomu nic nepřipomínat, a hlavně nikomu nemluvit do svědomí...

Vytvářím si tvrdou slupku a pevnou ulitu, do které měkce ukládám svou duši a nevěřím ničemu zvenčí... nechci věřit... ze všech sil se podvědomě bráním uvěřit těm sračkám, ve kterých se momentálně brodím... Chci něco změnit, ale každá moje snaha ztroskotá na tom, že musím čekat, čekat a čekat, ale já nechci! Já chci vědět hned a změnit hned a hlavně na nic nečekat!

Chci se všemi dobře vycházet, ale nechci upustit od své pýchy a ješitnosti. Chci být dobrá a všem se zavděčit, ale když místo vděčnosti přijde nepochopení a posměch, stahuji se ještě hloběji do ulity a nechci se nechat zase zraňovat!

Chtěla bych zůstat tím bezcitným a beztvarým balvanem... protože to otesávání bolí... a vzniká ze mě něco úúúúplně jiného než jsem si kdy představovala.

Chtěla bych Bohu příšerně vynadat... a vykašlat se na hledání jeho vůle... vždyť vůbec nevím, co po mě vlastně chce, a proč mě drží na pokraji sil a hubou v břečce...

Ale já ho miluji... celým tím zbytkem srdce, které ještě neztvrdlo do podoby korundu či diamantu...
A tak se zase znovu budu snažit činit pokání, věřit evangeliu a čekat, že se zásahem Božím něco změní dříve než psychicky zkolabuju, nebo zemřu vyčerpáním...

Zobrazeno 1221×

Komentáře

Eleeshebat

Seš hustá holka. nechci tvrdit, že vím, jak se cejtíš, ale myslim, že jo...

horsuvka

Opravdu dík za ten článek...

malamakyna

A Bůh miluje Tebe... ;-) A to je to hlavní... Možná to ještě nedokážeme pochopit, ale jednou přijde ten čas, kdy nám to bude dokonale stačit ;-)
Napadá mne pár písní, které mi Tvůj článek připomněl a které jsem dostala na své cestě, a tak se o některé ráda podělím:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J95rAr0gOFU
http://www.youtube.com/watch?v=0JYGhQWgqq4
Děkuji za upřímnost, někdy bych Tě ráda poznala, ačkoliv je tu těch pár překážek s ulitou, resp. s ulitami... :-)
Nevzdávej se a běž dál ;-) A neboj...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková