Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Můj problém

21. 12. 2008 22:09
Rubrika: otázka víry

 Vedla jsem dneska jeden zajímavý hovor, který mě opět donutil zamyslet se sama nad sebou. A zjistila jsem, že je pro mě opravdu někdy velký problém odpustit a milovat i toho člověka, který mi ublížil. Tak jsem si vypsala nějaké úryvky z písma, které mě oslovily.

 

Slyšeli jste že bylo řečeno: Oko za oko a zub za zub. Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi, ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou, a tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť. Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě. Kdo tě prosí, tomu dej, a kdo si chce od tebe vypůjčit, od toho se neodvracej. Milujte své nepřátele a modlete se za ty kdo vás pronásledují, abyste byli syny nebeského Otce, protože on dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé. Buďte dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec. (Mt 5, 38-42.44-45.48)

Tehdy přistoupil Petr k Ježíšovi a řekl mu: "Pane, kolikrát mám odpustit svému bratru, když proti mně zhřeší? Snad až sedmkrát?" Ježíš mu odpověděl: "Pravím ti, ne sedmkrát, ale až sedmdesátkrát sedmkrát." (Mt 18, 21-22)

Mějte víru v Boha! Amen, pravím vám, že kdo řekne této hoře: Zdvihni se a vrhni se do moře - a nebude pochybovat, ale bude věřit, že se stane, co říká, bude to mít. Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít. A kdykoli povstáváte k modlitbě, odpouštějte co proti druhým máte, aby i váš Otec, který je v nebesích, vám odpustil vaše přestoupení. (Mk 11, 22-25)

Zobrazeno 1235×

Komentáře

Staremperor

Raf: Pravda vše

Angelar

Zde by stálo si připomenout světce dnešního dne - svatého Štěpána, který odpustil i těm, kteří ho kamenovali. Já jsem se dnes při modlitbě díval na svůj skromný skládací betlém, kde uprostřed je betlémský výjev, vpravo svatý Jan Evangelista (27.12.) a vlevo sv. Štěpán (26.12.). A ten sv. Štěpán má již letící kameny těsně u hlavy a přesto má sepjaté ruce a prosí, aby kamenujícím nebyla přičítána tato vina a zároveň prosí, aby Bůh přijal jeho ducha.<br />
<br />
Výborné poučení máme také v modlitbě Páně, kde prosíme: "Odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům". Pokud bychom našim viníkům neodpouštěli, Bůh by nám odpouštěl stejnou měrou, když ho o to žádáme - tedy vůbec. Proto jim musíme odpustit, abychom odpuštění u Boha došli.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková