Každý člověk má rozum, proč ho nepoužíváme?

Jdu na panáka

4. 1. 2009 20:11

Koláč. Víte, co je to koláč? Je to takový kulatý, uvnitř to má tvaroh a rozinku, nebo ořechy, či povidla, mák... a nahoře šošolku. A vyskytuje se na takových těch životních událostech jako křtiny a svatby a pohřby... A včera jsem si uvědomila jednu věc... už to mám všecko odfajfkovaný... Pomáhala jsem s koláčama i na svatbu, i na pohřeb, a taky na křtiny... (a povedly se nám ;) ) (A ty na fotce jsu zrovna pohřební...)

 

A zpívala jsem taky na křtinách, aji na svatbách, a tož i na těch pohřbech... Dneska jsme hráli a zpívali... i když po včerejším plese spíš krákorali... měla křtiny bratrancova malinká dcerunka. A nový pan farář si všiml, že hraju na kytaru, ajaj.

Smažením řízků, bych se mohla taky pomalu živit... Počkat... no fakt... já už je smažila taky... i na svatbu, i na křtiny, i na pohřeb... jujda... (I když s tím pohřbem si nejsu stopro jistá.) To člověk hezky na dvou plotýnkách... a už se jede...

Tak... stalo se ještě něco významnýho?

Kromě...:

1. Založení dobročinné společnosti pro výrobu alkoholických nápojů a lihovin. 

2. Prochození našeho úseku tříkralové sbírky. Nejdřív jako dva králové, potom jako tři králové. Včetně 4 panáků, z čehož dva v posledním domě. (Panu zahradníkovi se neodmítá.)

3. Udělání kapku rozruchu v klidných vodách naší dědiny. (Takové něžné vyblbnutí na plese... dva lidi jsme měli pro sebe půlku sálu - ostatní se k nám báli přiblížit. A byla to kombinace taekwon-do, aikido, paso doble, street dance a další tanečních i netanečních kreací. Ale dokázala jsem i něco zatančit, snažila jsem se to těm svým tančníkům příliš nekazit.)... (ale prý se umím hezky oblíct - jeden z drbů, který jsem se dozvěděla dnes u oběda :) )

už asi nic... 

Zobrazeno 949×

Komentáře

Angelar

U nás máme takový zvyk spojovat společenské události do celistvých bloků. Ovšem pořadí je často nešťastné, protože jednou následovala sestřina svatba hned po čarodějnicích a já tam přišel s krvavou jizvou pod okem od sekery, když jsem se pokoušel v nočních hodinách tímto neobvyklým způsobem otvírat pivo. Jiná zajímavá kombinace byla, když po taťkových padesátinách, kde pivo teklo značným proudem jsme šli na křtiny malému synovci. Chudák pan děkan, když se musel dívat v kostele na ty dvě řady zelených obličejů :).

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková